Concert acustic Vița de Vie la TIFF 2020 – Weekend la Vlaha

De pe 7 până pe 9 august, te așteaptă trei seri de vară speciale în Arkhai Sculpture Park din Vlaha. Seara de vineri va fi deschisă de Surorile Osoianu, pentru prima oară la TIFF, începând cu ora 20:00. Organizatorii promit un concert de excepție, în care „cele cinci voci gemene” vor interpreta operele folclorului românesc. 

”Fenomenul tăierilor ilegale și al comerțului cu lemn este subiectul din Lemn, documentarul semnat de Monica Lăzurean Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger, proiectat la Vlaha începând cu ora 21:30. Imediat după, este programată și premiera românească a filmului Salcia/ Willow (r. Milcho Manchevski), povestea a trei femei, din trei epoci diferite, cărora maternitatea le transformă destinele.”

Sâmbătă, 8 august, la Vlaha, se anunță un concert acustic Vița de Vie, de la 20:00. Fiind printre puținele concerte care mai au loc vara aceasta, reprezentația trupei de rock alternativ nu este una de ratat! 

”Filmele proiectate apoi, de la ora 21:30, respectiv 23:45, prezintă două realități diferite și, totuși, unite de puterea distructivă a corupției. În 2019, antreprenorul Ștefan Mandachi decide să construiască primul metru de autostradă din Moldova, un gest simbolic ce pornește o întreagă campanie civică în întreaga țară, inclusiv o „grevă națională”. 30 de ani și 15 minute, proiectat în premieră, în prezența lui Mandachi, documentează nu doar acest moment, ci și toate frustrările unui popor aflat în eterna așteptare a unor schimbări în bine. Schimbări pe care eroina din The County preferă să le ia pe cont propriu: cel mai recent film al lui Grímur Hákonarson (Premiul Special al Juriului cu Rams, TIFF 2015) este despre corupție, loialitate și puterea unei femei de a-și lua soarta în mâini”, menționează organizatorii.

Și ziua de duminică, 9 august, marchează un moment important la TIFF. ”Federico Fellini sub clar de lună la Vlaha,” de la 21:30, prin producția Amarcord, comedie ce ironizează ”eterna adolescență’’ a italienilor sub influența fascismului și a Bisericii, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea regizorului.

Numărul locurilor este limitat, respectând restricțiile impuse de autorități, iar măsurile de siguranță sunt obligatorii pentru echipă și public.