Strada Potaissa – Piața de flori altfel, ediția 4

Pentru al patrulea an consecutiv, strada Potaissa se va transforma în Piața de flori altfel a orașului în perioada 6-12 iulie, în intervalul orar 17-21.

Inițiativa care valorifică vară de vară potențialul unei zone cu încărcătură istorică impregnantă promite și ediția aceasta o experiență de poveste pentru vizitatori, care pot admira standurile expozanților: Vivaflor Boutique, Flowers by Lorena și Sempervivum, prezenți alături de demersul Asociației Daisler încă de la prima ediție. Li se alătură în premieră Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Diana Țirlea – producător local, Corina Lăpădean – producător local (aflați la a treia participare după cea de anul trecut), Lavandă de pe Someș, Bio Impact, Lucian Aurelian Chiorean – producător local, Spiraea Gardens, Monica Borsai – producător local, Magia Cactușilor din Aleșd și nu în ultimul rând, Lavanda by M.

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii coronavirus, Strada Potaissa – Piața de flori altfel se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente. Accentul cade pe o desfășurare a evenimentului în condiții de maximă siguranță pentru toți cei implicați.

„Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar și ne vom asigura că toate măsurile de ordine și securitate vor fi urmate. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut, un experiment care, din păcate, nu poate fi făcut în condiții sigure în acest moment”, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa. 

Astfel, Piața de flori altfel va fi deschisă doar în intervalul orar 17-21 în fiecare zi între 6-12 iulie, accesul va fi liber și nerestricționat pentru toți cei care se vor supune controlului temperaturii la intrare și vor purta în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative, iar în cadrul evenimentului normele de distanțare socială vor fi aplicate și monitorizate constant. 

Spre deosebire de alți ani, nu vor exista momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de piață de flori și pe decorarea străzii. 

Inovând constant, chiar și pe timp de pandemie, Asociația Daisler lucrează împreună cu Banca Transilvania pentru ca în premieră toate tranzacțiile pe Strada Potaissa să poată fi efectuate cu cardul, indiferent de tipul produsului sau de suma tranzacționată, acest lucru reprezentând o premieră în România. Tranzacțiile cu bani cash vor fi în continuare disponibile, dar cele cu cardul vor fi putenic încurajate. 

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, fondată la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a reactiva spațiile urbane. Tot Asociația Daisler este responsabilă și de Lights On Romania, primul circuit de instalații de lumină din România. Prin proiectele inițiate la nivel local, regional sau național, Asociația Daisler promovează reactivarea peisajului urban local prin inițiative culturale creative, menite să redea publicului spațiul public într-o nouă perspectivă. Toate evenimentele și inițiativele Asociației Daisler sunt destinate publicului larg. 

Autor: Cosmina Maria Hrițuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *